Programok

Sarkadi Kistérségi Diák Sportnap

 

2019. november 22-én, pénteken került megrendezésre Sarkad Városában a Sarkadi Kistérségi Diák Sportnapra. Sarkad város nevelési- oktatási intézményei, és a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda közösen szerveztek sportnapot a város fiataljai számára. A rendezvény három helyszínen, több sportágban zajlott.

A Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti Tagintézményének kisdiákjai reggeli közös, zenés bemelegítésen vehettek részt, majd játékos sorversenyen mutathatták meg kik a legügyesebbek.

Ezt követően Nintai Kyoshukin Karate Egyesület tagjai tartottak bemutatót számukra. Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium fiataljai kipróbálhatták a labdajátékokat, valamint paintballt. A nap folyamán hagyományőrző íjászati bemutató került megtartásra, melyet a középiskolások ki is próbálhattak. A Kossuth utcai Tagintézményében az alsó tagozatos kisdiákok közös, zenés tornán vehettek részt. A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Sarkadi Kistérségi Sportnap

 

2019. október 18-án került megrendezésre a Sarkadi Kistérségi Sportnap Sarkad Városában. A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott 482 fő lelkes részvételével.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnáziumban labdajátékok kipróbálására, a Kossuth utcai és a Szalontai utcai Óvodában játékos sorversenyre.

A legfiatalabb korosztály sem maradt ki az idei rendezvényből. A bölcsődés kisgyermekek számára vidám, játékos sorversenyeket biztosítottak a sport trénerek.

Az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnáziumban működő hagyományőrző Íjász szakkör Megyesi Tibor tanár úr vezetéséével íjász bemutatót tartott, melyet az érdeklődők ki is próbálhattak.

A délelőtt során a Gyulai úti Idősek Otthona idősebb korosztálya is mozoghatott, az EFI iroda gyógytornász munkatársa irányításával.

A sarkadi Kerékpárosok kora délután pattantak a kerékpárok nyergébe és egészen Sarkadkeresztúr határáig tekertek.

A Gimnázium Tornacsarnoka ezen a sportnapon is hangos volt a szurkolóktól, hiszen a Sarkadi Kistérségből érkező futballcsapatok mérkőzhettek. A 4 csapattal induló kispályás labdarúgó bajnokságon első helyen a Pupe-Pupe csapata, második helyen a Santos  csapata, míg harmadik helyen a Kötegyán csapata végzett.

 Az aktív korú hölgyek pedig aerob alakformáló edzésen találhattak maguknak délutáni sportolási lehetőséget.

A szervezők minden résztvevő számára müzli szeletet és ásványvizet biztosított.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

SARKAD-KÖTEGYÁN-MÉHKERÉK-ÚJSZALONTA TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2019. szeptember 20-án pénteken rendezte meg a Sarkad-Kötegyán-Méhkerék-Újszalonta Települési Sportnapját Sarkad városában.

A programok a nyitógondolatok után vették kezdetüket.

A sportprogramok között szerepeltek labdajátékok, íjászat, gyógytorna, a legfiatalabb korosztály számára sorversenyek valamint labdarúgás.  A nap során, így minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.

A Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egyéni konzultációs lehetőséget biztosított a rendezvényen résztvevők számára. A programok alatt frissítő, müzli szelet kínálására került sor.

A rendezvény a labdarúgó bajnokság eredményhirdetéssel zárult, ahol az alábbi eredményekért vehették át a csapatok a megérdemelt díjakat. A bajnokságot Diószegi Imre példaképünk emlékére hirdettük meg, köszönjük a sportszerű játékot.

Labdarúgás eredménye:

1. helyezett: Santos csapat, Sarkad

2. helyezett: Kinizsi csapat, Sarkad

3. helyezett: Pitbull csapat, Sarkad4

4. helyezett: Kötegyáni csapat, Kötegyán

Ezúton köszönjük az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium, Gyulai úti idősek Otthona és a Mazsola Bölcsőde munkatársainak, hogy rendezvényünk megtartására lehetőséget biztosítottak, valamint kívánunk nagyon jó egészséget minden sarkadi kistérségi lakos számára.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Minden Sarkadi Kistérségi lakosnak nagyon jó egészséget kívánunk!

Roma Családi- és Sportnap

 

2019. július 20-án szombaton került megrendezésre a Sarkad Város Önkormányzata, Sarkadi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a Roma Családi- és Sportnap.

Színes programok várták reggel 9 órától a József Attila Játszótérre kilátogató családokat.  A szervezők minden korosztály számára biztosított kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget.

A katasztrófavédelem idén is a tűzoltóautóval várta a kicsiket. A gyerekek kipróbálhatták a villogó vagy szirénázó tűzoltógépjárműveket. Ezenkívül beszállhattak a tűzoltóautóba, és kipróbálhatták a tűzoltáshoz használt felszereléseket is.

Érdekes, játékos és szórakoztató sportprogramokon vehettek részt a gyerekek és szüleik. Választhattak a kispályás labdarugó mérkőzés, a tollaslabda és az aszfaltrajzverseny között. A gyerekeknek ingyen csillámtetoválás müzliszelet és még színes lufi is járt a jókedvéhez. A szervezők lecsófőző versenyt és hirdettek a gasztronómia kedveli számára, amelyet kóstolás után jutalmazás követett.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, valamint a Sarkad Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ szakasszisztensei antropológiai és egészségügyi szűrésekkel, állapot és kockázatbecslésre várta a program résztvevőit, melyet szép számmal igénybe is vettek.

Ezúton kívánunk minden Sarkadi Lakosnak jó egészséget!

ZSADÁNY-BIHARUGRA-KÖRÖSNAGYHARSÁNY TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

2019. Július 12-én, pénteken 16.00 órától, a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda Zsadány-Biharugra-Körösnagyharsány Településközi Sportnapjára került sor a helyi Református Általános Iskolában.

A programok Dudás Árpád Zsadány Község polgármesterének köszöntője után vették kezdetüket.

Asztali tenisz mérkőzés az Általános Iskola sporttermében, a kispályás futball mérkőzés az íjászat, tollaslabdázás a sportudvaron zajlott. Keretprogramként a gyermekeknek csillámtetoválás és aszfaltrajz festést is biztosított volt, amit minden gyermek ingyenesen vehetett igénybe.

A Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ingyenes antropológiai és egészségügyi szűrést, állapotfelmérést és kockázatbecslést biztosított a rendezvényen résztvevők számára. A programok alatt frissítő, müzli szelet kínálására került sor.

A rendezvény az eredményhirdetéssel zárult. A méltán megérdemelt díjakat, érmeket , okleveleket Dudás Árpád Zsadány Község polgármestere adta át az eredményesen teljesítő versenyzőknek.

Ezúton köszönjük Zsadány Község Önkormányzatának, hogy rendezvényünk megtartásra lehetőséget biztosítottak, Biharugra és Körösnagyharsány településeknek a részvételért.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Minden Sarkadi Kistérségi lakosnak nagyon jó egészséget kívánunk!

MEZŐGYÁN-GESZT TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 

 A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2019. június 21-én pénteken 10:00 órai kezdettel rendezte meg a Mezőgyán- Geszt Települési Sportnapját, Mezőgyán Sportpályáján.

A programok Dani Attila Mezőgyán Község Polgármesterének köszöntője után vették kezdetüket.

A helyi Tornacsarnok az asztali tenisz mérkőzésnek adott helyet, míg a Sportpályán négy futball csapat mérkőzött.

A programok között szerepelt a lövészet, íjászat, valamint a fiatalok számára a sorverseny, és keretprogramként arcfestés.  Így minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.

A délután során a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ munkatársai egészségügyi szűrést, míg az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést és kockázatbecslést végeztek.

A rendezvény az eredményhirdetéssel zárult, majd a Mezőgyáni Közétkeztetési Konyha által megvendégelésre került sor.

Ezúton köszönjük Mezőgyán Község Önkormányzatának, hogy rendezvényünk megtartásra lehetőséget biztosítottak, valamint kívánunk nagyon jó egészséget minden mezőgyáni és geszti lakos számára.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Sarkadi Kistérségi Sportnap a Dohányzásmentes világnap jegyében

 

Az előző évek hagyományaihoz híven 2019. május 31-én pénteken került megrendezésre, Sarkad Városában a Sarkadi Kistérségi Sportnapra.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) kezdeményezésére 1988 óta május 31. a Dohányzásmentes Világnap. Az évről-évre megrendezésre kerülő programsorozatok célja, hogy felhívja a figyelmet a dohányzás veszélyeire.

A Sarkadi Egészégfejlesztési Iroda a megrendezett sportnappal kívánt a nemzetközi felhíváshoz csatlakozni.

 A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott. A szervezők az idei programmal is törekedtek valamennyi mozogni vágyó korosztály számára sportprogramot biztosítani.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnázium és Gyulai Szakképzési Centrum diákjai számára labdajátékok kipróbálására, az Epreskert utcai Óvodában Ovi foci mérkőzésre.

A legfiatalabb korosztály sem maradt ki az idei rendezvényből. A bölcsődés kisgyermekek számára vidám, játékos sorversenyeket biztosítottak a sport trénerek.

A délelőtt az idősebb korosztály számára is biztosított mozgási lehetősége.  A  Gyulai úti Idősek Otthona nyugdíjasai nyaki gerinctornán vehettek részt gyógytornász irányításával.

A fiatal és középkorosztály számára teniszezési lehetőség nyílt Kinizsi Sporttelep teniszpályáján. A Gimnázium Tornacsarnoka ezen a sportnapon is hangos volt a szurkolóktól, hiszen a Sarkadi Kistérségből érkező futballcsapatok mérkőzhettek. A szervezők minden résztvevő számára gyümölcsöt, müzli szeletet és ásványvizet biztosított.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

 

Sarkadi Kistérségi Diák Sportnap

 

  1. november 19-én, hétfőn került megrendezésre Sarkad Városában a Sarkadi Kistérségi Diák Sportnap. Sarkad város nevelési- oktatási intézményei, és a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda közösen szerveztek sportnapot a város fiataljai számára. A rendezvény két helyszínen, több sportágban zajlott.

A Sarkadi Általános Iskola Kossuth utcai Tagintézményében az alsó tagozatos kisdiákok közös, zenés tornán vehettek részt, majd játékos sorversenyen mutathatták meg kik a legügyesebbek.

A már hagyománynak számító Ady héthez csatlakozva az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium és a Gyulai Szakképzési Centrum Ady-Bay Szakképző iskolájának tanulói röplabda mérkőzéseken, sorversenyeken és kötélhúzásban mérhették össze az erejüket és az ügyességüket. A délután során hagyományőrző íjász bemutatótón vehettek részt a fiatalok.

A Diák Sportnapot a késő délutáni órákban egy kellemes step és jump aerobic edzéssel zárták a fiatalok.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

 

Sarkadi Kistérségi Sportnap

 2018. október 19-én, Sarkad Városában került megrendezésre a már hagyományos Sarkadi Kistérségi Sportnapra. A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott több mint 400 fő lelkes részvételével.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnázium és Szakközépiskolában labdajátékok kipróbálására, a Kossuth utcai és a Szalontai utcai Óvodában tréfás, vidám sorversenyekre.

A legfiatalabb korosztály sem maradt ki az idei rendezvényből. A bölcsődés kisgyermekek számára vidám, játékos sorversenyre nyílt lehetőség.

A Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti Tagintézményének diákjai közös, zenés tornán vehettek részt. Az idősebb korosztály számára gyógytornász biztosított mozgási lehetőséget a Gyulai úti Idősek Otthonában.

Délután 17.00 órakor a Kistérségi Járóbeteg- Szakellátó Központ elől indult a Kerékpáros Egyesület lelkes csapata. Úti célként ez alkalommal a Méhkeréki bekötőutat választva.

A Gimnázium Tornacsarnoka ezen a sportnapon is hangos volt a szurkolóktól, hiszen a Sarkadi Kistérségből érkező futballcsapatok mérkőzhettek. Az aktív korú hölgyek pedig aerobic edzésen találhattak maguknak délutáni sportolási lehetőséget.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

OKÁNY- SARKADKERESZTÚR TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 

 A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2018. augusztus 10-én pénteken 12.00 órai kezdettel rendezte meg az Okány- Sarkadkeresztúr Települési Sportnapját az Okányi Internátusban.

A programok a nyitógondolatok után vették kezdetüket.

A sportprogramok között szerepelt a lövészet, íjászat, labdarugás, kick box, és kangoo bemutató. A tollaslabda és a vízifoci kedvelői is élvezhették a sportolás lehetőségét. A délután során, így minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget. Keretprogramként a gyermekeknek csillámtetoválás és aszfaltrajz festést is biztosított volt, amit minden gyermek ingyenesen vehetett igénybe.

A Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ingyenes egészségügyi szűrést, állapotfelmérést és kockázatbecslést és egyéni konzultációs lehetőséget biztosított a rendezvényen résztvevők számára. A programok alatt frissítő, müzli szelet kínálására került sor.

A rendezvény az eredményhirdetéssel zárult, ahol a sportágakban elért kiemelkedő eredményekért vehették át a sportolók a megérdemelt díjakat. Ezúton köszönjük Okány Község Önkormányzatának, hogy rendezvényünk megtartására lehetőséget biztosítottak, valamint kívánunk nagyon jó egészséget minden okányi és sarkadkeresztúri lakos számára.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Minden Sarkadi Kistérségi lakosnak nagyon jó egészséget kívánunk!

MEZŐGYÁN-GESZT TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2018. június 22-én pénteken 13:00 órai kezdettel rendezte meg a Mezőgyán- Geszt Települési Sportnapját, Mezőgyán Sportpályáján.

A programok Dani Attila Mezőgyán Község Polgármesterének köszöntője után vették kezdetüket.

A helyi Tornacsarnok az asztali tenisz mérkőzésnek adott helyet, míg a Sportpályán három futball csapat mérkőzött.

A programok között szerepelt a lövészet, íjászat, karate bemutató, valamint a fiatalok számára a sorverseny, és keretprogramként arcfestés.  Így minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.

A délután során a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ munkatársai egészségügyi szűrést, míg az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést és kockázatbecslést végeztek.

A rendezvény az eredményhirdetéssel zárult, majd a Mezőgyáni Közétkeztetési Konyha által megvendégelésre került sor.

Ezúton köszönjük Mezőgyán Község Önkormányzatának, hogy rendezvényünk megtartásra lehetőséget biztosítottak, valamint kívánunk nagyon jó egészséget minden mezőgyáni és geszti lakos számára.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Sarkadi Kistérségi Sportnap

 2018. május 18-án, pénteken került megrendezésre Sarkad Városában a Sarkadi Kistérségi Sportnap, mely a Sarkad város intézményei, valamint a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda és civil szervezetek csatlakozásával valósult meg.

A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott több száz fő lelkes részvételével.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnáziumban labdajátékok kipróbálására, az Epreskert utcai és a Vasút utcai Óvodában Ovi foci mérkőzésre, a sarkadi bölcsödébe sorversenyre, valamint a Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti Telephelyén közös testmozgásra.

A nyugdíjasok számára sétát szerveztek a program rendezői az Éden tóhoz, mely a kellemetlen időjárási viszonyok miatt módosult, így a gyulai úti Idősek Otthonában gyógytorna került megrendezésre a résztvevők számára.

A délután további színes programokat kínált a sportolni, mozogni vágyóknak. A fiatal korosztály számára teniszezési lehetőség nyílt az Kinizsi Sporttelep teniszpályáján. Időközben a szervezett programokon felül a Sarkad és Kistérsége Kerékpáros, Egészségmegőrző Ifjúsági Egyesület jelezte csatlakozási szándékát, ezáltal kerékpártúra került megrendezésre, ezúton köszönjük az Egyesület részvételét. A Sarkadi Általános Iskola Gyulai úti Telephelyének tornacsarnokában került megrendezésre a kispályás foci bajnokság, a Sarkadi Kistérségből érkező 8 futballcsapat mérkőzhetett meg egymással. Az idei kistérségi bajnokságot a Zsadány csapata nyerte, második helyen a No Name csapata, míg harmadik helyen a sarkadi Pit Bull-ok végeztek.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak!

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Második Sarkadi Kistérségi Sportnap

 

Immár második alkalommal került megrendezésre 2017. október 27-én, Sarkad városában a Sarkadi Kistérségi Sportnapra. A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott 465 fő lelkes részvételével.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnáziumban labdajátékok kipróbálására, az Epreskert utcai és a Vasút utcai Óvodában Ovi foci mérkőzésre. A legfiatalabb korosztály sem maradt ki az idei rendezvényből. A bölcsődés kisgyermekek számára vidám, játékos sorversenyek lettek biztosítva.

A délután az idősebb korosztály számára biztosított mozgási lehetőséget. A Református Gondozási Központ és a Gyulai úti Idősek Otthona nyugdíjasai légző tornán vehettek részt gyógytornász irányításával.

A fiatal és középkorosztály számára teniszezési lehetőség nyílt az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium teniszpályáján. A Gimnázium Tornacsarnoka ezen a sportnapon is hangos volt a szurkolóktól, hiszen a Sarkadi Kistérségből érkező 10 futballcsapat mérkőzhetett. Az I. helyezést a Pitbullok érték el a II. helyezést a No Name csapata, és a III. helyezést a Black Boys csapata érte el. Az aktív korú hölgyek zumba edzésen találhattak maguknak délutáni sportolási lehetőséget.

A szervező minden résztvevő számára gyümölcsöt, müzli szeletet és ásványvizet biztosított.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak!

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

ZSADÁNY-BIHARUGRA-KÖRÖSNAGYHARSÁNY TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 2017. szeptember 10-én, vasárnap a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda Zsadány-Biharugra-Körösnagyharsány Településközi Sportnapjára került sor Zsadányi Református Általános Iskolában.

A programok Botlik Tibor Zsadány Község alpolgármesterének köszöntője után vették kezdetüket.

A helyi Általános Iskolában a Nintai Kyokushin Karate Egyesület tartott önvédelmi bemutatót az érdeklődők számára, majd párhuzamosan elkezdődtek a sportmérkőzések. Asztali tenisz mérkőzés az Általános Iskola tornatermében, női kézilabda mérkőzés, kispályás futball mérkőzés és az íjászat a sportudvaron zajlottak.

A Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ingyenes egészségügyi szűrést, állapotfelmérést és kockázatbecslést biztosított a rendezvényen résztvevők számára. A programok alatt frissítő, müzli szelet kínálására került sor.

A rendezvény az eredményhirdetéssel zárult. A díjakat Dudás Árpád Zsadány Község polgármestere adta át az eredményesen teljesítő versenyzőknek.

Ezúton köszönjük Zsadány Község Önkormányzatának, hogy rendezvényünk megtartásra lehetőséget biztosítottak, Biharugra és Körösnagyharsány településeknek a részvételért.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Minden Sarkadi Kistérségi lakosnak nagyon jó egészséget kívánunk!

Okány- Sarkadkeresztúr Településközi Sportnap

 2017. augusztus 11-én pénteken került megrendezésre az immár hagyománnyá vált Okány- Sarkadkeresztúr Településközi Sportnap.

A programok lebonyolításának Okány település adott helyet, a szép Internátus szolgált méltó helyszínként a rendezvényen aktívan résztvevők és a szurkolók számára egyaránt.

A Sportnap a megnyitót követően 12.00 órától vízifoci bajnoksággal vette kezdetét. A nagy hőség sem vette kedvét a remek meccset lejátszó csapatoknak.

14.00 órakor Kick – boksz bemutató, majd 15.00 órától íjászat, lövészet, fekvenyomás sportágban mérhették össze tudásukat a résztvevők. Szívós László Okány település polgármestere nyújtotta át a jól megérdemelt serlegeket, kupákat okleveleket az arra érdemesek részére.

A nap folytatásaként a hihetetlen energiával rendelkező zumbások, társas és egyéni táncosok adtak ízelítőt a mozgás szeretetéből a jenlévőknek.

A délután során a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ Munkatársai egészségügyi szűrést, míg az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést és kockázatbecslést végeztek.

A rendezvény ideje alatt a részvevők számára ásványvíz, müzli szelet valamint a hagyományőrzésre odafigyelve kemencében sült kenyérlángos, szilvalekváros papucs biztosítására nyílt lehetőség.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében ezúton mondunk köszönetet a települések önkormányzatainak, a résztvevő civil szervezeteknek és legfőképpen a megjelent kistérségi lakosoknak az együttműködő és aktív részvételért.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Mindenkinek jó egészséget és kellemes nyarat kívánunk!

SARKAD-MÉHKERÉK-KÖTEGYÁN- ÚJSZALONTA TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 2017. július 29-én szombaton került megrendezésre a már hagyományos Sarkad-Méhkerék-Kötegyán-Újszalonta Településközi Sportnapra.

A programok kellemes környezetben, remek hangulatban zajlottak a Forest Kultúrális és Szabadidő Egyesület jóvoltából az Anti úti kiserdő mellett.

A Sportnap a megnyitót követően 14.00 órától kispályás labdarugó bajnoksággal vette kezdetét. Remek csapatokkal, mint a sarkadi Pitbullok, Kötegyán csapata, sarkadi Santos csapata és a Huzogálósok csapata. A futball mérkőzéseket Balogh Csaba játékvezető irányította és vezette.

15.00 órakor szálltak nyeregbe a Sarkad és Kistérsége Kerékpáros, Egészségmegőrző Ifjúsági Egyesület tagjai, akik úti célként Méhkerék Községet célozták meg.

Ugyancsak 15.00 órától lépett „színpadra” a Sarkadi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete amatőr néptánc csoportja egy igényesen összeállított néptánc műsorral, valamint a Sarkad és Vidéke ÁFÉSZ Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének Fanky Mamák csoportja, akik hangulatos hip-hop összeállítással kápráztatták el a Sportnap közönségét.

A sarkadi Önkéntes Tűzoltó Egyesület ügyességi vetélkedőt szervezett a résztvevők számára, a legügyesebben teljesítők oklevélben és éremben részesültek.

Az idősebb korosztály számára Bonyhádi Olga gyógytornász átmozgató nyaki gerinctornát tartott.

A fiatalabb korosztály sem maradt ki a sportolás lehetőségéből, zumba edzésen vehettek részt Debreczeni Renáta sport edző vezetésével.

A délután során a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ munkatársai egészségügyi szűrést, míg a z Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést és kockázatbecslést végeztek.

A rendezvény ideje alatt a résztvevők számára ásványvíz, gyümölcs, zsíros kenyér és müzli szelet biztosítására nyílt lehetőség.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében ezúton mondunk köszönetet a települések önkormányzatainak, a résztvevő civil szervezeteknek és legfőképpen a megjelent kistérségi lakosoknak az együttműködésért és aktív részvételért.

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Mindenkinek jó egészséget és kellemes nyarat kívánunk!

MEZŐGYÁN-GESZT TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP

 

 A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2017. június 30-án pénteken 9.00 órai kezdettel rendezte meg a Mezőgyán- Geszt Települési Sportnapját, Mezőgyán Sportpályáján.

A programok Dani Attila Mezőgyán Község Polgármesterének köszöntője után vették kezdetüket.

A helyi Művelődési Ház az asztali tenisz mérkőzésnek adott helyet, míg a Sportpályán három futball csapat mérkőzött.

A programok között szerepelt a lövészet, íjászat, aerobic és a fiatalok számára a sorverseny.  Így minden korosztály megtalálhatta a neki megfelelő, sportolási, kikapcsolódási lehetőséget.

A Sarkadi Kistérségi Járóbeteg-Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ingyenes egészségügyi szűrést, állapotfelmérést és kockázatbecslést biztosított a rendezvényen résztvevők számára. A programok alatt frissítő, gyümölcs és müzli szelet kínálására került sor.

A rendezvény az eredményhirdetéssel zárult, majd a Mezőgyáni Közétkeztetési Konyha által készített ebéd elfogyasztására került sor.

Ezúton köszönjük Mezőgyán Község Önkormányzatának, hogy rendezvényünk megtartásra lehetőséget biztosítottak, valamint kívánunk nagyon jó egészséget minden mezőgyáni és geszti lakos számára.

Sarkadi Kistérségi Sportnap

 2017. május 31-én, szerdán került megrendezésre Sarkad Városában a Sarkadi Kistérségi Sportnapra. Sarkad város intézményei, valamint a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda és civil szervezetek ezzel a rendezvénnyel csatlakoztak az országos Kihívás napi programhoz.

A rendezvény több helyszínen, több sportágban zajlott 592 fő lelkes részvételével.

Lehetőség nyílt a délelőtti órákban az Ady Endre- Bay Zoltán Gimnáziumban labdajátékok kipróbálására, az Epreskert utcai és a Vasút utcai Óvodában Ovi foci mérkőzésre.

A nyugdíjasok számára sétát szerveztek a program rendezői az Éden tóhoz, ahol gyógytornával fejezhették be a délelőtti programot a résztvevők.

A délután további színes programokat kínált a sportolni, mozogni vágyóknak. A fiatal és középkorosztály számára teniszezési lehetőség nyílt az Ady Endre-Bay Zoltán Gimnázium teniszpályáján. A kerékpározást kedvelők kellemes kerékpártúrán vehettek részt egészen a Fekete- körös partjáig. A Kinizsi Sporttelep ezen a sportnapon is hangos volt a szurkolóktól, hiszen a Sarkadi Kistérségből érkező 9 futballcsapat mérkőzhetett meg egymással. Az idei kistérségi bajnokságot a sarkadi Santos csapata nyerte, második helyen Zsadány csapata, míg harmadik helyen a sarkadi Pit Bull-ok végeztek.

Az aktív korú hölgyek jump edzésen találhattak maguknak délutáni sportolási lehetőséget a Kossuth utcai Általános Iskola tornatermében.

A tavalyi év nagy sikerére való tekintettel idén is megrendezésre került a Kijáró utcai Közösségi Házban a táncverseny, melyen ebben az évben 18. év alatti korosztály mutathatta be a tánctudását.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak!

Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapon.

Sarkad-Méhkerék-Kötegyán-Újszalonta Településközi Sportnap
2016. szeptember 23.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda 2016. szeptember 23-án pénteken rendezte meg a Sarkad-Méhkerék-Kötegyán-Újszalonta Településközi Sportnapját.
A programok remek időben és hangulatban zajlottak a nap folyamán.
A Sportnap nulladik nappal vette kezdetét a sarkadi Bartók Béla Művelődési Központban, ahol Kelemen Mária vezetésével pilates, step és jump órákra volt lehetősége a mozogni vágyóknak. Szeptember 23-án reggel fél nyolctól labdajátékokra került sor az Ady Endre-Bay Zoltán Középiskolában, Kelemen Mária testnevelő vezetésével.
A nap mondhatni fénypontja az őszintén mosolygó és vidáman futkározó kisóvodásoknál folytatódott.
A sarkadi Epreskert utcai Óvoda közelmúltban átadott focipályáján, Ovifoci bajnokságra került sor. A programon Dr. Mokán István Sarkad város polgármestere és Dr. Vass György alpolgármester köszöntötte a gyerekeket és egyben hívta fel a figyelmüket a rendszeres mozgásra, valamint életük legnagyobb kincsének az egészségüknek a megőrzésére.
A délutáni programok három helyszínen, három sportágban zajlottak:
13.00 órától kispályás labdarugó bajnokságra került sor a Kinizsi Műfüves Sportpályán, Balogh Csaba játékvezető közreműködésével. Keretprogramként íjászatot próbálhattak a rendezvényre látogatók.
14.00 órától biliárd bajnokság vette kezdetét az Andi Étteremben, majd 16.00-kor pattantak nyeregbe a Sarkad és Kistérsége Kerékpáros, Egészségmegőrző Ifjúsági Közhasznú Egyesület tagjai, hogy teljesítsék a kitűzött Körös part túrát.
A sportnapon a résztvevő gyerekek és felnőttek müzli szeletet, gyümölcsöt és ásványvizet kaptak. Az érdeklődők számára az Egészségfejlesztési Iroda ingyenes állapotfelmérést, kockázatbecslést és egészségügyi szűrővizsgálatot biztosított.

OKÁNY-SARKADKERESZTÚR TELEPÜLÉSKÖZI CSALÁDI és SPORTNAP

2016.augusztus 12.

A 2016-os évben Okányban került megrendezésre a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda által megszervezett program. A rendezvény négy helyszínen zajlott egy időben. A tornacsarnokban bonyolódott a rendezvény nyitó- és záró eseménye, valamint itt került megrendezésre a kispályás labdarúgó bajnokság. A helyi Művelődési Ház adott helyet az asztalitenisz bajnokságnak, valamint a tollas labda szerelmesei is kipróbálhatták tudásukat. A régi iskola kispályáján a lövészet kapott helyet, a Mezőgyáni Lövészklub irányításával és felügyeletével. A horgászat a Suszti tavon valósult meg.

 Rendezvényünket Szívó László Okány község polgármestere, valamint Dr. Mokán István a Sarkadi Kistérségi Társulás elnöke nyitotta meg köszöntő és sportra, mozgásra buzdító szavaival.

A programon résztvevő és mozogni vágyók, több program elem közül választhattak. A választható sportágak között szerepelt a foci, asztalitenisz, lövészet, tollaslabda és a gyermekek részére horgászat is. A rendezvényen résztvevők ásványvizet, az évszaknak megfelelő dinnyét és a fiatalok kedvencét, müzli szeletet fogyaszthattak. A bajnokságon záró eseményként eredményhirdetés zajlott, ahol az oklevelek, érmek és a nagyon vágyott kupa talált gazdára.  Minden helyszínen lehetőség nyílt egészségügyi szűrésre és kockázatbecslésre, amit irodánk munkatársai biztosítottak.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében ezúton mondunk köszönetet a települések önkormányzatainak, a résztvevő civil szervezeteknek és legfőképpen a megjelent kistérségi lakosoknak az együttműködésért és aktív részvételért.

 

Kellemes nyarat és jó egészséget kívánunk minden kedves Sarkadi Kistérségi lakosnak!

MEZŐGYÁN-GESZT TELEPÜLÉSKÖZI CSALÁDI ÉS SPORTNAP

 

  1. július 15-én, pénteken délután került megrendezésre a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében Mezőgyán és Geszt települések sportnapja.

A programok Dani Attila Mezőgyán Község polgármesterének nyitó gondolatai után kezdődtek, melyek több sportágban, két helyszínen párhuzamosan kerültek megrendezésre. Számos sportágból válogathattak  a mozogni vágyók.

A mezőgyáni Művelődési Ház adott otthont az asztalitenisz mérkőzéseknek.  A helyi Sportpályán kispályás labdarugó mérkőzések zajlottak öt csapat részvételével. A szervezők külön a kisebb gyerekekre is gondoltak, színes gyermekprogramokkal, játékokkal, sorversenyekkel várták őket. Lehetőség volt íjászatra és lövészetre, valamint kerékpártúrára a szomszédos Zsadány településre.

A délután folyamán fontos szerephez jut a tánc is, mind a modern stílusokat, mind a hagyományokat kedvelők szájízének kedvező felhozatallal.

A rendezvény ideje alatt a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést, kockázatbecslést és egészségügyi szűrővizsgálatot (vérnyomás- és pulzusmérést, testsúlymérést, testtömegindex (BMI) számítást, testzsírszázalék mérést, vércukorszint mérést és pulzoximérést biztosított a rendezvényre látogatók számára.

A program eredményhirdetéssel és a díjak átadásával valamint egy közös vacsora elfogyasztásával zárult. Ezúton szeretnénk kiemelten köszönetet mondani Mezőgyán Község Önkormányzatának és a helyi Közétkeztetési Intézet valamennyi munkatársának, hogy munkájukkal a rendezvény sikeréhez hozzájárultak.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében továbbá köszönetet mondunk a települések önkormányzatainak, a résztvevő civil szervezeteknek és legfőképpen a megjelent kistérségi lakosoknak az együttműködésért és az aktív részvételért.

 

Kellemes nyarat és jó egészséget kívánunk minden kedves Sarkadi Kistérségi lakosnak!

ZSADÁNY-BIHARUGRA-KÖRÖSNAGYHARSÁNY TELEPÜLÉSKÖZI SPORTNAP | 2016. június 24.

2016. június 24-én pénteken délután került megrendezésre a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda szervezésében a Zsadány-Biharura-Körösnagyharsány települések sportnapja.
A rendezvényt Dudás Árpád Zsadány Község polgármestere nyitotta meg, majd ezt követően néptáncbemutató és táncház indította a programot.
A programok több sportágban, két helyszínen kerültek megrendezésre. Számos sportágból válogathattak a mozogni vágyók. Az idősebb korosztály számára gyógytornára volt lehetőség a Zsadányi Református Egyházközség Idősek Otthonában, Bonyhádi Olga gyógytornász vezetésével.
A helyi Általános Iskolában párhuzamosan zajlottak az események. A műfüves pályáján futball mérkőzés, a tornaszobában asztalitenisz mérkőzés, az iskola udvarán íjászatra és tollaslabdázásra nyílt lehetőség. A nagy hőség ellenére szép számmal voltak vállalkozó kedvű sportolók, akik elkerékpároztak a közeli Fancsika pusztára.
A rendezvény ideje alatt a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai állapotfelmérést, kockázatbecslést és egészségügyi szűrővizsgálatokat (vérnyomás- és pulzusmérést, testsúlymérést, testtömegindex (BMI) számítást, testzsírszázalék mérést, vércukorszint mérést és pulzoximérést biztosítottak a rendezvényre látogatók számára.
A program eredményhirdetéssel és a díjak átadásával zárult.
A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében ezúton mondunk köszönetet a települések önkormányzatainak, a résztvevő civil szervezeteknek és legfőképpen a megjelent kistérségi lakosoknak az együttműködésért és aktív részvételért.

Kellemes nyarat és jó egészséget kívánunk minden kedves Sarkadi Kistérségi lakosnak!

SARKADI KISTÉRSÉGI SPORTNAP | 2016. Május 20.

A”Nem központi fenntartású Egészségfejlesztési Irodák támogatása” pályázat keretén belül 2016. május 20-án a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda negyedik alkalommal rendezte meg a Sarkadi Kistérségi Sportnapját.

A rendezvény helyszínein 288 fő vett részt, ahol több sportágban nevezhettek a résztvevők. Lehetőség volt a délelőtt folyamán sporthorgászatban versenyezni, valamint labdajátékokban való részvételre. A délután folyamán egyéni billiárd bajnokságon, kezdő-és haladó kerékpártúrán, valamint táncversenyen is megrendezésre került. A délután további része a fiatalabb és középkorosztály számára kínált számos mozgási lehetőséget.

Pilates és jump edzések zajlottak a helyi Bartok Béla Művelődési Központ nagytermében. A kispályás labdarugó bajnokságot Dr. Mokán István polgármester, kistérségi társulási elnök nyitotta meg, ahol összemérhették ügyességüket a futballt kedvelők a Sarkadi Kinizsi műfüves pályáján.

Öt Sarkadi Kistérségi település nyolc csapattal szerepelt a labdarugó bajnokság programon. Az idei kistérségi bajnokságot Zsadány csapata nyerte, őket követte a Forest Pub és a Sarkadi Kinizsi csapata.

A programokat eredményhirdetés és díjátadó zárta. A rendezvény ideje alatt a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatot (vérnyomásmérés, pulzusszámolás, testtömeg mérés, testtömeg index számítását (BMI), testzsír mérést, vércukormérést, pulzoximeter mérést) biztosítottak. Szolgáltatásainkról és rendezvényeinkről folyamatosan tájékozódhatnak a www.szakrendelo-sarkad.hu/efi honlapunkon.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak, és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak.

SARKADI KISTÉRSÉGI SPORTNAP 2016. február 22-

A NEA-MA-15-SZ-0016 pályázat keretén belül 2016. február 22-én az Egészségünkért Sport- és Kulturális Egyesület megrendezte a Sarkadi Kistérségi Sportnapját.

Több sportágban nevezhettek a résztvevők. Lehetőség volt a délelőtt folyamán sorverseny, fekvenyomás, asztali tenisz, kötélhúzás, röplabda mérkőzésekre Kertes István testnevelő vezetésével. Az idősebb érdeklődők számára gyógytorna programra nyílt lehetőség Bonyhádi Olga gyógytornász irányításával. A délután további része a fiatalabb és középkorosztály számára kínált számos mozgási lehetőséget.

Kelemen Mária testnevelő és aerobic tréner vezetésével aerobic pilates, jump és jóga edzések zajlottak a helyi Bartok Béla Művelődési Központ nagytermében, majd kispályás labdarugó bajnokságon mérhették össze erejüket a futballozni kedvelők az Ady Endre – Bay Zoltán Középiskola tornacsarnokában. A Sarkadi Kistérségi települési összesen hét csapattal szerepeltek a programon. A bajnokságot a Sarkadi Kinizsi LE csapata nyerte, őket követték a méhkeréki Szemfényvesztők és a bronzérmet a Forest csapata érdemelte ki.

A programokat eredményhirdetés és díjátadó zárta. A rendezvények ideje alatt a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatot (vérnyomásmérés, pulzusszámolás, testtömeg mérés, testtömeg index számítását(BMI), testzsír mérést, vércukor mérést, pulzoximeter mérést) biztosítottak.

Az Egyesületünk és a szervezésben, megvalósításban közreműködők nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt az összes közreműködő civil szervezetnek és a megjelent lakosoknak.

emet-logo-negyzet-szimplaemmiv2

SARKADI KISTÉRSÉGI SPORTNAP

TÁMOP-6.1.2/LHH-11-B/2012-0006” Egészségfejlesztési szolgáltatások kialakítása”  pályázat fenntartási időszakának keretén belül 2015. november 27-én a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda harmadik alkalommal rendezte meg a Sarkadi Kistérségi Sportnapját.

Több sportágban nevezhettek a résztvevők. Lehetőség volt a délelőtt folyamán kosárlabda és röplabda mérkőzésekre Kertes István testnevelő vezetésével.  A délután folyamán az idősebb érdeklődők számára gyógytorna programra nyílt lehetőség Bonyhádi Olga gyógytornász irányításával. A délután további része a fiatalabb és középkorosztály számára kínált számos mozgási lehetőséget.

Kelemen Mária testnevelő és aerobic tréner vezetésével pilates, jump és stretching edzések zajlottak a helyi Bartok Béla Művelődési Központ nagytermében, majd hajnalig tartó kispályás labdarugó bajnokságon mérhették össze erejüket a futballozni kedvelők az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola tornacsarnokában.

Elmondhatjuk, hogy az eddigi legsikeresebb  és a legnagyobb érdeklődésű kispályás labdarugó bajnokság a mostani volt. Kilenc Sarkadi Kistérségi település tizenegy csapattal szerepelt a programon. Az idei évzáró kistérségi bajnokságot Zsadány csapata nyerte, őket követte Kötegyán és Méhkerék csapata.szecheny

A programokat eredményhirdetés és díjátadó zárta. A rendezvény ideje alatt a Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda munkatársai egészségügyi szűrővizsgálatot (vérnyomásmérés, pulzusszámolás, testtömeg mérés, testtömeg index számítását(BMI), testzsír mérést, vércukor mérést, pulzoximeter mérést) biztosítottak.

A Sarkadi Egészségfejlesztési Iroda nevében ezúton köszönjük a rendezvényen való együttműködést és aktív részvételt a kistérség érintett önkormányzatainak, és az összes közreműködő civil szervezetnek, de legfőképpen a megjelent lakosoknak.

gyermek

Egészség és sporthét a Gyerekesély Program keretében

Az Egészségünkért Sport-és Kulturális Egyesület és a Gyerekesély Programiroda közös szervezésében 2015. május 11. és 15. között egészség és sport tematikájú rendezvényekkel vártuk az érdeklődőket. Első sorban a 14-18 év közöttiek megszólítása volt a cél, ezért a Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola tornacsarnokában vártuk a Sarkadi kistérségi fiatalokat.szecheny

A széleskörű programsorozatban mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet, volt nyújtás, aerobic, pilates, trambulin, röplabda, kézilabda, kosárlabda, futball, kerékpározás és számos testi és lelki egészség tematikájú előadás.

A rendezvényeken a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ingyenes szűrővizsgálatokat biztosítottak a résztvevők számára.

Köszönjük a megvalósításban résztvevőknek a segítségüket és a fiataloknak az aktív részvételüket! Mindenkinek további jó egészséget kívánunk!

TÁMOP-5.2.3-A-11/1-2011-0002 „Együtt gyermekeink jövőjéért” – a Sarkadi Kistérség integrált programja

Sport és kultúra városunkbanszechenyi

Az Egészségünkért Sport-és Kulturális Egyesület elnöke, Kelemen Mária kisvárosunk közösségi életének fellendítését célozta meg az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.

Április 14-től 17-ig kerültek megrendezésre a SARKAD - DAOP-5.1.1- 09-2f-15 kódszámú „Komplex sporthét lebonyolítása” című programsorozat keretén belül az egyesület tevékenységeivel kapcsolatos előadások és gyakorlati bemutatók, egyéni és csoportos sportfoglalkozások, valamint a sporttal és egészségünkkel összefüggő témákban tartott tájékoztatókon kaphattak az érdeklődök hasznos információkat.

A rendezvényeken a Sarkadi Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai ingyenes szűrővizsgálatokat biztosítottak a résztvevők számára.unio

Sarkadi kistérségi sportnap

Az EGÉSZSÉGÜNKÉRT SPORT ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET szervezésében január 29-én került sor a Sarkadi Kistérség sportnapjára az Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban. dr. Mokán István polgármester úr köszöntő szavai után kezdetét vette a gyógy- és gerinctorna – szakavatott gyógytornász irányításával.

Volt bőven választási lehetőségük a mozogni vágyóknak. Idő és fiatal egyaránt megtalálhatta a számára „legkedvesebbet”. Lehetett aerobicozni és jógázni, asztaliteniszezni és röplabdázni. Voltak, akik a fekvenyomó bajnokságban nevezetek be, mások a sorversenyeket részesítették előnyben, vagy éppen kötelet húztak. Természetesen a teremfoci bajnokság sem maradhatott el. Bővebben olvashat a programokról a www.eske.hu honlapunkon. A nap folyamán bárki megmérhette vérnyomásár, vércukorszintjét is. A 160 fős részvétel azt mutatta, hogy a fiatalok és idősebbek is szeretik a mozgást. Egészségükre!

MOB-SZE-14-B-0038

2015.01.29

 
Jump, a kalóraégetés!

Az egész testet átmozgatja, minden izom dolgozik az óra során. A felület instabil, így fontos szerepet játszanak a gerincstabilizáló izmok. A szervezet a mozgásformához nem tud hozzászokni, mivel a test állandóan egyensúlyra törekszik, így minden mozdulatra új ingert kap. Ezért a fejlődés folyamatos. Fejleszti az állóképességet, erősíti az ízületi és szalagrendszert, javítja a koordinációt, csökkenti a testzsírszázalékot, edzi az érrendszert, javítja a tüdőkapacitást, és nem utolsósorban nagy adag életenergiával tölt fel. Egy edzés 60 perc, ami alatt mintegy kb. 700 kalóriát lehet elégetni.

Pilates gyakorlatok. Képes vagy rá!

Fő hangsúly a gerinc stabilizáló mély izmokon van: szép tartást, szálkás izmokat eredményez. Fokozatosan felépített erősítő és nyújtó gyakorlatok váltakozása segíti elő az izomzat harmonikus egységként történő működését. Speciális légzéstechnikája fokozza az oxigénellátást, és a fizikai teljesítményt. Segít az ülő életmód miatt kialakuló hátfájás megszüntetésében és a negatív stressz levezetésében. Kortól, nemtől, súlytól függetlenül mindenkinek ajánlott.

Dance Step Aerobic

Step padokon rövid táncos koreográfiát építünk fel, lépésről lépésre. A pulzus a leggazdaságosabb zsírégető tartományba kerül. A kalória felhasználás a szervezetben nem csak edzés közben, hanem órákkal utána is sokkal magasabb. Az óra utolsó harmadában HASPARTY: hasizom gyakorlatok blokkja.

Zumba

Az alakformálás legújabb táncos módszere, latin ritmusokkal, könnyen tanulható lépésekkel, mozdulatokkal. A 60 Perces Zumba oktatás alkalmával kb. 600 kalóriát égetsz el úgy, hogy észre sem veszed. Kiválóan növeli az állóképességedet, erősíti az izmaidat, formálja az alakodat. Tánctudás nem feltétel.